Η σωστή επεξεργασία της σοκολάτας εξασφαλίζει πολύ καλά γευστικά χαρακτηριστικά, άριστη εμφάνιση και διατήρηση στον χρόνο.
Ο ‘Στρωτήρας Σοκολάτας’ της INOXMAR φροντίζει να σας προσφέρει όλες αυτές τις ιδιότητες που θα κάνουν το προϊόν σας λαχταριστό .
Το μηχάνημα διαθέτει διπύθμενο κάδο (μπαιν μαρι) που αναλαμβάνει να λιώσει την σοκολάτα καθώς και με ανάδευση για την επίτευξη τέλειας ομογενοποίησης.
Στο επόμενο στάδιο λειτουργίας του μηχανήματος, αφού έχει λιώσει η σοκολάτα στην επιθυμητή θερμοκρασία, ρέει μέσω ενός θερμαινόμενου σωλήνα στην αντλία (κοχλίας) όπου πραγματοποιείται η βασικότερη διαδικασία, η συμμετρίαση. Η συμμετρίαση (ή αλλιώς στρώσιμο) της σοκολάτας γίνεται για την ενοποίηση των κρυστάλλων της.
Η διαδικασία της συμμετρίασης υλοποιείται από ένα αυτόματο ψυκτικό σύστημα που αναλαμβάνει να διατηρήσει την θερμοκρασία της σοκολάτας ακριβώς στην τιμή που έχουμε επιλέξει, με ακρίβεια +/- 1 ℃, χάρη στην τεχνολογία που διαθέτει ο ψηφιακός προγραμματιζόμενος ελεγκτής.
Οι θερμοκρασίες συμμετρίασης διαφέρουν ανάλογα με τον τύπο της σοκολάτας. Η κατασκευή του μηχανήματος καθώς και τα ηλεκτρομηχανολογικά του χαρακτηριστικά, είναι σε θέση να ανταποκριθούν ακόμη και στις πιο ιδιαίτερες «συνταγές» σοκολάτας, καθιστώντας την όλη διαδικασία απαραίτητο εργαλείο για τις μοναδικές σας δημιουργίες.